Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Luís, a legjobb

2009.05.07

Kép Az egyik honlapon, ahol a szállásokkal kapcsolatos értékelésekről olvashat az ember, kiválasztottuk a Zuzabed and Breakfast nevű - 1. helyre rangsorolt - hotelt. Szállásadónk, Luís Zuzarte minden idők legjobb vendéglátója (habár ezt a címet hivatalosan még nem kapta meg).

Miután apró, de kényelmes autójával éjféli érkezésünk után a hotelhoz fuvarozott minket a reptérről, megmutatta az általunk lefoglalt, legjobb szobát. Keskeny, meredek és nagyon hangulatos lépcsőkön jutottunk fel odáig. Minden kék és fehér, gyönyörű, a falon LCD tv, egy kis erkély pazar panorámával a fényárban úszó városra - mi mást kívánhattunk volna.

Figyelmünkbe ajánlotta a legszebb nevezetességeket, hasznos tanácsokkal látott el minket, majd adott nekünk egy mobiltelefont, mondván: "Ha eltévedtek, nem tudtok valamit, segítség kell, csak hívjatok! Ingyen beszélünk ezeken a készülékeken!" A folyamatos kedvessége és segítő tanácsainak köszönhetően olyan helyekre is eljutottunk, ami az útikönyvben alig volt megemlítve, de hihetetlen élményekkel gazdagodtunk.

A 4 szobás szálló nemzetközi vendégserege közösen, egy asztalnál fogyasztotta minden nap a reggelit, remek hangulatban. Az egyik ilyen reggeli alkalmával ajánlotta fel nekünk Luís, hogy szívesen elvisz minket Evorába, a híres kis portugál városba. Édesanyjával utaztak oda ügyet intézni, mi pedig a párommal a hátsó ülésről csodáltuk a tájat, és a parafa ligeteket.

Hogy még inkább megismerjük a portugál kultúrát, elhívott bennünket fado estre is kedvenc kiskocsmájába, hogy hallgassuk meg ezt az érzelmes, gyönyörű zenét; felejthetetlen élmény volt. Portugáliai kiruccanásunk neki köszönhetően lett a legjobb nyaralásunk is egyben. Köszönjük Luís!

 

CC-GNU LGPL


This software is licensed under the
CC-GNU LGPL version 2.1 or later.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

andika1983@freemail.hu

(Pandi27, 2009.05.18 13:29)

Egyszer nekem is volt szerencsém egy ilyen szállodavezetőhöz. Nem volt olyan kérésünk, amit ne teljesített volna! Tényleg 100 százalékos volt a kiszolgálás! De ritka az ilyen!