Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Első találkozásom az óceánnal

2009.05.18

Kép Azt hallottam mindenkitől, aki már megfürdött az óceánban, hogy jóval hidegebb a vize, mint átlagosan a tengereké szokott lenni és igazuk volt!

A legelső próbálkozásom Cascais egy apró partszakaszán történt, késő délután, ahová véletlenül keveredtünk. Habár már lemenőben volt a nap, úgy gondoltam, legalább térdig be fogok menni a vízbe. Annyira hideg volt a víz, hogy percenként szaladgáltam ki a partra, de megérte, hihetetlen élmény volt.

Néhány nappal később - akkor már előre megfontoltan - strandolni indultunk. Lisszabonból 20 perces vonatút visz Cascais-ba, a fürdővárosba, végig az óceánparton. Az egész napot a parton töltöttük néhányszáz másik fürdőzővel, de az óceán vizét továbbra is elég hidegnek találtam. Hiába volt 30 fok a napon, érezhető hideg áramlatok húzodtak végig a part mentén. Persze a helyiek, főleg a gyerekek, ezzel mit sem törődve úsztak és játszottak a vízben. Csak onnan lehetett felismerni a turistákat, hogy mindannyian dideregtünk. Fél óra elteltével sikerült leküzdenem a hidegtől való tartózkodásom, és sikerült elmerülnöm nyakig. Néhány hossznyi tempózás után, már érezhetően kevésbé fáztam, de kimelegednem továbbra sem sikerült. A gondot csak az jelentette, hogy ha kijöttem a vízből és átmelegedtem a törölközőmön, később nem akaródzott újra bemenni a vízbe, tudván, hogy milyen fagyos.

Mindezek ellenére úgy gondolom, kihagyhatatlan élmény az óceánban fürdőzni, mert nagyobbak az áramlatok és a szél is másabb levegőt fúj a part felé, mint a tengerpartokon. Ha teheted, próbáld ki te is!

 

CC-GNU LGPL


This software is licensed under the
CC-GNU LGPL version 2.1 or later.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.