Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A fadoról

2009.05.18

Kép A fado különlegességét az adja, hogy az énekes a kulcsa az előadott dalnak, a hangszerek csak alátámasztják azt a fájdalmas-bús, romantikus, már-már szenvedő életérzést, amit a fado énekes előad. Igen, ez egy igazi előadás.

A szűk, alig 30 férőhelyes kiskocsmában összezsúfolódva várják az emberek, hogy elkezdődjön az est. Időben kikéri mindenki az italát, majd mikor eljön az idő, leoltják a villanyokat, kigyullad egy-két lámpa, ami az énekest és a hangszeres kísérőket világítja meg, majd megpendül a gitár húrja. A portugál dallamok hamar az ember fülébe másznak, az ének pedig csak fokozza az élményt. Szenvedéllyel, lélekből dalolnak, a hallgatóság csendben ül a sötétben és átadja magát az érzésnek.

Nagyjából negyed óráig tart egy-egy előadás, amit hatalmas tapsvihar és éljenzés követ. Ha tetszett, amit hallottunk, megvehetjük az énekes lemezét, amit ott helyben alá is ír nekünk. Rövid beszélgetést és koccintást követően már jön is az újabb énekes, hogy újra hatalmába kerítse az embert a portugál hangulat, a fájó szívű szerelmes panasza.

 

CC-GNU LGPL


This software is licensed under the
CC-GNU LGPL version 2.1 or later.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.